Kombi Servisi

Kombinin Su Basıncı Yükseliyor, Su Basıncının Yükselme Nedenleri

Kombi de yaşanan bazı arızalar veya teknik problemler sizi gereksiz yere endişelendirebilir. Bunlardan biri de kombinin su basıncı yükseliyor olmasıdır. Çünkü kombinin 1.5 bardan 2 bara yükselmesi gayet doğaldır. Kombi su basıncı 2.5, 3 veya 4 bar su yükseliyor ise o zaman da kombi de bir arızanın olduğu anlamına gelir.

Kombinin su basıncı sürekli yükseliyor ise; Kombiniz bir müddet sonra emniyet ventilini açıp su akıtmaya başlar. Bunun önüne geçmek için kombinin su basıncı neden yükselir bulmanız gerekir. Kombi su basıncı yükseliyor ve 2.5 barı geçtiyse o zaman kombiyi kapatmakta yarar var.

Kombinin Su Basıncı Neden Yükselir?

Kombinin çalışabilmesi için içerisinden 1, 2 bar arası koymanız gerekir. Aksi taktirde kombi arızaya geçer ve çalışmaz. Kombi su basıncı sürekli yükseliyor ise o zaman da emniyet ventili kombideki fazla suyu dışarı atar. Bu bazen damlama şeklinde olsa da genellikle basınçlı bir şekilde kombi su akıtmaya başlar. Kombi su basıncı yükseliyor ise suyun yükselme nedenlerine bakmalı ve tedbir almalısınız.

TAVSİYE: Kombi nedir, çeşitleri ve özellikleri nelerdir? makalesini tavsiye ediyoruz…

İşte kombi su basıncı yükselme nedenleri;

DOLDURMA MUSLUĞUNUN AÇIK BIRAKILMASI: Eğer birkaç gün önce kombiye su bastıysanız kombi doldurma musluğunu açık unutmuş olabilirsiniz. Birkaç dakika da 1 damla bile musluktan akarsa bu da kombi su basıncının yükselmesine neden olur. Bu nedenle kombi servisi çağırmadan önce doldurma vanasının sıkı bir şekilde kapalı olduğundan emin olun.

DOLDURMA MUSLUĞU ARIZASI: Kombi su basıncı yükseliyor olmasının bir başka sebebi ise, doldurma musluğu arızasıdır. Kombi su doldurma musluğu arızalandığında kapalı olmasına rağmen sürekli kombiye su basar. Bu da kombi su basıncının yükselmesine neden olur. Kombinin su basıncı yükseliyor olması vanadan kaynaklanabilmektedir.

GENLEŞME TANKI ARIZASI: Kombi su basınç yükselmesi genellikle genleşme tankından yapmaktadır. Takın içerisinde ortalama 1 bar hava ve 1.5 bar su olur. Su ile hava birbirine karışmaz. Arasında membran vardır. Bu kauçuk plastikten oluşan membran zaman içerisinde delinip kombinin su basıncının yükselmesine neden olur.

PLAKA VEYA PLAKALI EŞANJÖR ARIZASI: Kombi sıcak suyunun geçtiği yere eşanjör denir. Tek eşanjörlü konvansiyonel kombiler de 1 tane eşanjör, çift eşanjörlü kombiler de ise 2 tane eşanjör bulunur. Özellikle plakalı eşanjörün delinmesi sonucu kombide basınç yüklemesi yaşanabilir. Kombi su basıncı sürekli yükseliyor ve kombi su akıtıyor diyorsanız, kombi plaka yani plakalı eşanjör delik olma ihtimali oldukça yüksektir.

Ayrıca Kombinin su basıncı yükseliyor ve bu sorun her gün yaşanıyor ise, genleşme tankından olma ihtimali çok yüksektir.

Özellikle eskiden kombi su basıncı birkaç günde yükselirdi. Asma şimdi ise her gün yükseliyor diyorsanız plaka delik olabilir.

Kombinin Su Basıncı Yükselirse Ne Olur?

kombi su basıncı neden yükselir
kombi su basıncı neden yükselir

Yukarıdaki resimler doğru ve yanlış kombi su basınç değerini görmektesiniz. Kombinin su basıncı yükseliyor ise, tıpkı bu resimdeki gibi, kombi su akıtmaya başlayacaktır.

Kombiler güvenlik sistemleri ile donatılmış cihazlardır. Herhangi bir olumsuzluk yaşandığında kendini korumaya alabilir. Aynı şekilde kombinin su basıncı yükseldiğinde emniyet ventili kombinin içerisindeki fazla suyu dışarı atar. Bu sayede kombi ve tesisatın zayıf yerlerinde her hangi bir su patlaması yaşanmasının önüne geçilmiş olur.

Kombi Su Basıncı Sürekli Yükseliyor. Ne Yapmalıyım?

Öncelikle kombinin su doldurma musluğunu kontrol edin. Açık ise kapatın. Devamlı kombi su basınç göstergesini takip edin. Basıncın 2 veya 2.5 barı geçip geçmediğine bakın. Kombinin su akıtıp akıtmadığını kontrol edin. Eğer her şey normal ve kombi su basınç yükselme nedenlerini bulamadıysanız o zaman da kombi servisinden randevu talebinde bulunun.

Bizler Servis dükkanı İstanbul kombi servisi olarak İstanbul Avrupa yakası ve Anadolu yakasına servis hizmeti veriyoruz. Kombinin su basıncı yükseliyor arızası içinde memnuniyetle size yardımcı olabiliriz.

SIK SORULAN SORULAR FAQ

Kombide bar yükselmesi tehlikeli midir?

Kombi de su basıncı 25. Barı geçtiğinde kombi su damlatmaya başlar. Eğer su basıncı daha da yükselirse, bu sefer de emniyet ventili tamamen açılarak kombinin içerisinde su tazyikli bir şekilde dışarıya atılır. Bu durum parkelerin şişmesine, elektrik çarpmasına, kombi de ikinci bir arıza yaşanmasına neden olabilir. Yani sizin anlayacağınız kombide bar yükselmesi 2.2 barın üzerine çıkıyorsa tehlikelidir.

Kombi basıncı 2.5 bar olursa ne olur?

Kombinin içerisinde ki emniyet ventili 2.5 bara göre ayarlıdır. Kombinin basıncı 2.5 olursa kombi su damlatmaya başlar. Akıtmaz sadece damlatır.

Kombi basıncı 3 bar olursa ne olur?

Kombinin su basıncı yükseliyor ve 3 barı geçiyor ise, kombi su akıtır.

Kombi basıncı 4. bar olursa ne olur?

Kombinin su basıncı yükseliyorsa ve 4 bar olursa kombi emniyet ventili tamamen açarak kombinin içerisindeki suyun yüksek tazyikle dışarı akıtmasına neden olur.

Kombi su basıncı yükseliyor ama su akıtmıyor

Kombinin su tahliye hortumu tıkanmış veya doğrudan gidere bağlanmış olabilir. Eğer tahliye kısmını kör tıpa ile kapattıysanız derhal açmalısınız. Aksi taktirde tesisatınızın en zayıf halkasından kombi su sızdırmaya başlayacaktır.
Kombinin su basıncı yükseliyorsa ve su akıtmıyorsa sizin için iyi gibi görünse de aslında çok ciddi bir sorun ile karşı karşıya olduğunuzu hatırlatmak isteriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TIKLA ARA | 0212 535 10 80